Cypher
Handel (Norsk)NFT (Norsk)Nyheter (Norsk)

NFT Nybegynnerguide – Hvordan lage din første NFT

Leter du etter en NFT nybegynnerguide? Vi klandrer deg ikke.

Dette kan være et forvirrende sted for de som bare dypper tærne i NFT-verdenen.

Denne artikkelen tar seg tid til å forklare hva NFTer er og hvordan du oppretter dem. NFTs salg har økt med millioner av dollar, noe som gjør det til det nye hete samtaleemnet!

Visste du at en GIF-fil nettopp ble solgt på auksjon for $600 000?

Cypher

Hvis dette kommer som en overraskelse for deg, kan det være på tide å revurdere ideen din om kunst og begynne å utforske verden av krypto og ikke-fungible tokens.

 La oss nå komme inn på vår NFT-guide for nybegynnere!

Hva er en NFT?

«Non-Fungible Token», som navnet antyder, er en kryptovaluta som bare eksisterer som et digitalt regnskap. Eierskapet til en digital eiendel kan vises mer pålitelig med NFTer.

Fordi NFT-er er bygget på toppen av en desentralisert blokkjede, kan de dra nytte av det fulle potensialet i et distribuert nettverk uten frykt for å bli kompromittert.

Å forstå hva fungibles og ikke-fungibles representerer er det neste store trinnet i å forstå forskjellen mellom NFTs og andre blokkjederelaterte teknologier.

Hvor lukrative er NFT-er?

I tillegg, hvis det gjøres riktig, kan en NFT være en betydelig inntektskilde. For eksempel Michael Joseph Winkelmanns digitale kunstverk Everydays: the First 5000 Days solgt for $69.3 millioner da det først ble utgitt.

Den singaporske koderen Vignesh Sundaresan, bedre kjent på nettet som MetaKovan, kjøpte «Everydays» fra selskapet i en anonym transaksjon. Kunstverket ble kjøpt med 42 329 Ether av Sundaresan. Merkelig nok fikk Sundaresan bare utstillingsrettigheter til kunstverket, men ikke den digitale opphavsretten. Han gjør for tiden kunstverket tilgjengelig for publikum via en nettleser i et digitalt museum «metaverset». Les mer om denne dyreste NFT som noen gang er solgt.

Alt du trenger å vite for å komme i gang med å lage og selge kunst på blokkjeden, vil bli dekket i dette essayet. Selv om du ikke vet hvordan du skal kodifisere, kan du starte en NFT-samling og begynne å tjene en formue over natten. A Bored Ape Yacht Club NFT er en bedre investering enn noe banken din har å tilby.

Kunstnere kan være interessert i å lære å tjene penger med NFTS. Prosessen med å skape disse enestående eiendelene er enkel. NFT Marketplaces-teamet har jobbet hardt for å forenkle prosessen slik at den kan brukes av hvem som helst, uavhengig av teknisk dyktighet.

Er NFT-ene dine sikret?

Ja. Digitale og fysiske eiendeler er godt beskyttet av NFT-økosystemet, noe som også bidrar til å etablere tydelig sporbarhet. Tradisjonelle kreative industrimodeller mangler ofte fleksibiliteten som digitale produsenter trenger for å tjene penger på kunsten sin. Bruken av ikke-fungible tokens på blokkjeden gjør det sikkert og enkelt å handle digitalt materiale online (NFT).

NFT-er kan opprettes av kunstnere og samlere over hele verden kan finansiere dem på ubestemt tid. NFT-markedsplasser som OpenSea og Rarible har sett en massiv økning i antall brukere de siste årene.

Hva kan karakteriseres som en NFT?

Det finnes ikke noe trygt sted i NFTs. Oppnåelse i akademikere og digital kunst, ansettelseskontrakt eller skjøter kan alle være eksempler på NFTs. For øyeblikket kan du kjøpe eksens Whatsapp-historie så vel som deres sanger, memes, oppskrifter og til og med hele oppstarten, på NFT-markedsplasser. Det er for øyeblikket svært få begrensninger på hvilken type innhold som kan «tokeniseres» og forvandles til en NFT.

Hvordan fungerer NFT-er?

NFTer er smart kontrakter som inneholder en slags data som vanligvis består av:

  • Navnet på NFT-en
  • En typisk beskrivelse
  • En URL-adresse for bilde som peker til dataene som representerer
  • Alle andre tilfeldige data
  • Disse dataene kalles ofte metadata.

 Programmer som lagres og kjøres på en blokkjede, kalles «smart kontrakter». Smart kontrakter gjør det mulig å skape tillitsløse systemer som eliminerer behovet for menneskelige mellomledd, og dermed forbedrer systemets autonomi. Å skrive en smart kontrakt gjøres i Solidity, et programmeringsspråk.

Fordi de er desentraliserte (det er ikke noe enkelt lagrings- eller kontrollpunkt), kan smart kontrakter aldri tas ned, og de styres ikke av noen eller noe.

Hva vil det si å mynte en NFT?

«Smart kontrakter» er programmer som lagres og utføres på en blokkjede. Automatiserte systemer som ikke krever menneskelig inngrep kan opprettes ved bruk av smart kontrakter. Programmeringsspråk Soliditet brukes til å opprette en smart kontrakt.

Det er ikke noe enkelt lagrings- eller kontrollpunkt for smarte kontrakter, derfor kan de ikke trekkes ned og styres ikke av noen eller noe.

Topp NFT-mintingplattformer

Det er mange arenaer for gruvedrift av NFTs, men følgende er noen av de beste:

  • OpenSea
  • Rarible
  • Mintable
  • SuperRare

Hva er NFT Marketplaces?

For å opprette og selge NFT-er trenger du en plattform som en NFT Marketplace. Å lage din første NFT gjennom en markedsplass er den raskeste og raskeste metoden for å komme i gang uten å skrive kode. NFT- og NFT-markedsplasser har flere kritiske ideer å forstå:

Nettverk

Faktisk har blokkjeder allerede NFTs! Et nettverk overvåker driften av hver blokkjede. NFT-er kan bare implementeres på blokkjeder som muliggjør smart kontrakter.

Fordi Bitcoin ikke nå tillater smart kontrakter eller NFTer, kan ingen NFT-er opprettes på Bitcoin-nettverket.

I motsetning til dette er NFT-er oftest preget på Ethereum blockchain for tiden. Et stort antall NFT-applikasjoner er opprettet på Ethereum blockchain; Denne tendensen har imidlertid avtatt etter hvert som prisen på Ethereum Gas stiger.

Populære NFT-nettverk inkluderer:

Hvordan lage NFT-kunst: Trinnvis nybegynnerveiledning for å lage NFT

Hvis du vil vite hvordan du lager NFT-kunst, hør etter! Først må du velge en NFT-plattform. Deretter kan du lage og selge NFT-er på den plattformen! En krypto lommebok er neste. Du trenger dette slik at du kan lage NFT-er, betale avgifter og få kryptoer som betaling for NFT-ene dine hvis du vil selge dem.

Den gode nyheten er at du kan lage og selge NFTs gjennom mange online plattformer. OpenSea er et bra sted å selge NFTs.

 La oss ta en titt på nybegynnerguiden for å lage NFT trinn for trinn.

Trinn 1: Lag et bilde eller en gruppe bilder.

Før du lærer hvordan du lager en NFT, må du finne ut hvilken unik digital ressurs du vil tokenisere først. Du kan gjøre det til et meme, GIF, maleri eller noen av de andre digitale eiendelene som er vist ovenfor.

NFTer er unike digitale elementer som bare kan eies av én person til enhver tid. Tenk på hvordan de fleste samlinger på NFT-verktøy, som Rarity, er organisert etter hvor sjeldne de er. Det bidrar til å gjøre varene mer verdifulle.

Selv om dette kan virke åpenbart, er det viktig å sørge for at du eier immaterielle rettigheter for elementet du gjør om til en NFT. Hvis du lager en NFT med IP som du ikke lovlig eier, kan dette få deg i trøbbel.

Gå til sjeldenhet. verktøy for å se hvilke nye NFT-prosjekter som er der ute. Nettstedet DataBase har en liste over nye NFT-prosjekter, så vel som de beste og nyeste som snart kommer opp.

Det er et av de beste og mest brukervennlige nettstedene i markedet som rangerer NFT-prosjekter basert på deres Rarity Score.

Trinn 2. Velg en markedsplass.

For at din NFT skal fungere bra, må du gjøre mye research på hvert NFT-marked. Hver og en har forskjellige sett med funksjoner og en annen pris for å liste dem opp. Etter å ha valgt ditt digitale kunstverk, er neste trinn å finne en blokkjedeplattform der du kan lage og selge din NFT.

Mange bruker NFT-markedsplasser som Mintable, Rarible og OpenSea.

For resten av denne guiden snakker vi om OpenSea NFT-markedet, men de samme trinnene fungerer på hvilken som helst plattform. Det er gratis å bli med, og det er ingen regler om hva du kan sette på der. Dette betyr at du ikke trenger å bli godkjent som artist for å selge NFTs på plattformen. Det er mange digitale varer i markedet som ingen vil kjøpe.

Trinn 3. Sett opp din NFT lommebok

Klikk på brukerikonet øverst til høyre i OpenSea, deretter på Profil. For å koble Ethereum-lommeboken din til NFT-markedet, gå til «Connect» og klikk.

OpenSea lar brukerne koble de fleste av de mest populære kryptolommebøkene, som MetaMask, Coinbase Wallet, Fortmatic, WalletConnect og mer, til hverandre. Det er på tide å velge en lommebok og deretter følge trinnene for å koble lommeboken. Vi tar en NFT med MetaMask, men det er en rekke andre valg.

Trinn 4: Klargjøre minting av NFTer

NFT-markedsplassen bør ha en bestemmelse for trinnvise instruksjoner for opplasting av din digitale fil. Dette kalles NFT-minting, og det er prosessen der det digitale kunstverket ditt konverteres til en NFT som kan selges.

NFT-minting er prosessen der en digital fil konverteres til en blokkjedebasert digital eiendel. Når den digitale ressursen er registrert på blokkjeden, kan den ikke slettes eller redigeres. Siden andre kvartal 2021 har NFT-plattformer sluttet å lade utviklere for mining av NFTer. I stedet for umiddelbart å lagre data på blokkjeden, blir NFT-er myntet ved kjøp. Kjøperen er ansvarlig for gassgebyret ved kjøp av varen.

NFT-kunstnere må ikke utvikle eiendelene på forhånd. Frem til den første overføringen eller salget overføres imidlertid ikke NFT i kjeden. ERC-1155-standarden, som brukes til å opprette NFTer, gjør det mulig for brukere å unngå gassutgifter ved mining av NFTer ved hjelp av Collection Manager på OpenSea.

Etter å ha etablert en forbindelse mellom Ethereum lommeboken og OpenSea, kan du bygge din første NFT. Hvis du vil bygge samlingen, velger du Opprett-knappen på den øverste menyen. Fyll ut alle feltene og klikk på «Lagre»-knappen. Du er nå klar til å begynne å utvinne din nye NFT. Trykk på Nytt element for å laste opp kunstverkene dine og fylle ut de nødvendige feltene. Når du er klar, trykker du på Opprett nederst.

Gratulerer! Du har opprettet en NFT, og du kan nå selge den på OpenSea. Du har muligheten til å godta spesifikke Ethereum-tokener som betaling. I tillegg kan du selge etter auksjon eller fast pris. Sjekk ut denne NFT Beatles-auksjonen og hvorfor det er en enorm avtale for artister. I tillegg lar salgssiden deg spesifisere royaltybetalinger. Selv om det er helt gratis å utvinne en NFT på OpenSea, trenger annonsering til salgs et servicegebyr på 2,5 prosent.

Trinn 5: Skaff deg ETH for å liste NFTs

Alle de ovennevnte NFT-markedene krever et forhåndsinnskudd for å liste opp DIN NFT. De kan variere per plattform, og derfor bør hver NFT-artist undersøke hvert nettsted for å avgjøre hvilken som passer best til deres behov.

Imidlertid vil alle brukere til slutt være forpliktet til å betale en kostnad i bitcoin for å liste opp den digitale eiendelen og selge NFTs. Dette betyr at du først må skaffe deg litt krypto før du tjener noen. De fleste NFT-markedsplasser, som OpenSea, tar gebyrer i Ether (ETH), Ethereums token; du minter en NFT på Ethereum blockchain.

Slik skal oppføringen for NFT-salget se ut når den er fullført. Som nevnt tidligere, vil plattformen belaste en engangs gassavgift for å etablere lommeboken din.

Trinn 6: Sett opp salgsprosessen

Nå som du forstår hvordan du oppretter en NFT, må du opprette salgsprosessen. På OpenSea navigerer du til Mine samlinger ved å klikke på kontoikonet (øverst til høyre). Du vil se NFT-ene du har laget i det siste. Velg den valgte samlingen, og deretter ønsket NFT. Etter det, øverst til høyre, har du muligheten til å klikke på Salg.

Du kan velge mellom følgende alternativer, basert på plattformen du bruker:

Etablere en forhåndsbestemt pris for et produkt som skal leveres etter førstemann-til-mølla-prinsippet

Tidsinnlagt auksjon: Varen godtar bud for en bestemt periode.

Ubegrenset auksjon: Ingen tidsbegrensning på auksjonen. I stedet for det kan du sette auksjonen på pause når som helst.

Hvis du er vert for en auksjon, må du etablere en minimumspris for bud. I tillegg må du strukturere royaltyene dine på en slik måte at du vil få betalinger i evighet. I tillegg kan du fastslå varigheten av en tidsavlagt auksjon (om nødvendig). Når du etablerer minimumsprisen, bør du ta hensyn til gebyrer. Du risikerer å tape penger på salg hvis du setter prisene for lave.

Avgiftene knyttet til gruvedrift eller salg av en NFT er ofte uoverkommelig dyre og vanskelige. I tillegg kan det være en provisjon for salget og et transaksjonsgebyr for å dekke kostnadene ved å overføre penger fra kjøperens lommebok til din. Gebyrer kan variere på grunn av volatiliteten i kryptovalutaverdier. For å sikre at du kan selge din NFT til en pris som dekker alle utgifter, bør du vurdere kostnadene ved å utvinne og selge den.

Når du har fullført denne prosessen, vises NFT-en din, og andre samlere kan begynne å by på ressursene dine. Hvis varen din er unik på noen måte, kan du selge din NFT.

Trinn 7: Vent på budene

Etter at du har lagt kunsten din ut for salg, kan hvem som helst finne den og by på den. Av en eller annen grunn får de fleste plattformer skapere til å sjekke tilbake for bud, men de vil ikke gi dem beskjed når en kommer inn, og de vil ikke fortelle dem det. Folk har mer og mer problemer, men forhåpentligvis vil det bli løst i de kommende ukene. Å lage en NFT er enklere enn det noen gang har vært tidligere.

Så nå vet du hvordan du lager en NFT.

Sjansene for at utleiestedet ditt blir funnet varierer mye mellom de store markedsplassene, så du må sannsynligvis markedsføre det selv. De fleste NFT-markedsplasser (som Rare, Zora, SuperRare og så videre) har et stort samfunn som kan hjelpe deg med søket ditt.

Tidligere var det ikke lett, men nå er det enklere enn noen gang. Som et resultat blir NFTs mer populære, ofte med høye priser. Med dette kan kunstnere som lager NFT-er tjene mye penger.

Det er imidlertid viktig å vite at ikke alle NFT-er vil selge hele tiden, og noen vil aldri tjene skaperne sine penger på grunn av alle avgiftene som følger med å selge på en NFT. markedet. Hold pengene dine trygge ved å selge NFTer som folk vil verdsette og sette en minimumspris som vil dekke kostnadene ved å selge dem.

Vanlige spørsmål

Kan jeg lage min egen NFT?

Du kan faktisk lage din egen NFT. Du må imidlertid sørge for at du har juridiske rettigheter over kunsten.

Hva koster det å produsere en NFT?

De fleste NFT-markedsplasser krever ikke et gebyr for minte en NFTs. De krever imidlertid et prosentvis servicegebyr for å liste opp NFT på markedet.

Hvordan lager du NFT fra bunnen av?

Hvis du vil opprette en NFT på en markedsplass, må du først laste opp ressursen og annen relevant informasjon. Bilder, videoer eller lyd, i tillegg til navn og beskrivelse, er alle inkludert. Din NFT vil bli opprettet og oppført når den er fullført.

Hvordan går jeg frem for å opprette et NFT-prosjekt?

NFT-prosjekter kan være alle typer digitale filer. Det kan være digitale kunstverk, JPEGs, musikk, elektroniske billetter til liveopptredener og nettinnhold. Etter at du har bestemt deg for det spesifikke prosjektet du vil opprette, kan du mynte og selge NFT på en NFT-markedsplass som OpenSea eller Rarible.

Hvor lenge er det å mynte en NFT?

Prosessen med å mynte en NFT er umiddelbar. Det varierer avhengig av plattformen, men det kan være hvor som helst mellom noen få sekunder og noen få minutter.

Er det gratis å mynte en NFT?

Du kan mynte din NFT gratis på de mest populære NFT-markedsplassene, som OpenSea, Rarible og Mintable. Det er imidlertid et gebyr for notering av NFTer til salgs.

mundissima / Shutterstock.com


Tokenhell produces content exposure for over 5,000 crypto companies and you can be one of them too! Contact at info@tokenhell.com if you have any questions. Cryptocurrencies are highly volatile, conduct your own research before making any investment decisions. Some of the posts on this website are guest posts or paid posts that are not written by Tokenhell authors (namely Crypto Cable , Sponsored Articles and Press Release content) and the views expressed in these types of posts do not reflect the views of this website. Tokenhell is not responsible for the content, accuracy, quality, advertising, products or any other content or banners (ad space) posted on the site. Read full terms and conditions / disclaimer.

Cypher

Nicolas Myhre (Norway)

Nicolas er ny skribent for Tokenhell fra Norge, han skriver blant annet om nyheter og guider knyttet til kryptovaluta, og legger også ut anmeldelser av meglere, børser og ulike handelsplattformer og andre tjenester for kryptovaluta.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Back to top button
Close
Skip to content